Om oss

Vi arbetar som konsulter inom hudvård och utvecklar hudvårdsprodukter åt andra varumärken. Vi kan göra allt från att ta fram en formula ”på papper” till att tillverka den färdiga produkten, redo att ställa på hyllan. Vi är ett familjeföretag och det är ofta oss du möter när du är i kontakt med oss, men vi har också personer som arbetar med försäljning och utvecklingsarbete.

 

Liliane

LilianeJag har alltid varit intresserad av kosmetika, född och uppvuxen som jag är i Nice i Frankrike var parfym- och kosmetikakulturen ständigt närvarande. Jag utbildade mig till kosmetisk kemist och ett av mina första arbeten var att utveckla dofter och smakämnen i Grasse. Att Grasse är berömt för sin parfymtillverkning är inte förvånande, i Provence möter man dofter överallt; rosor, lavendel, timjan, rosmarin…

Jag hamnade i Sverige på 70-talet och mötte då en annan verklighet där kunskapen om kosmetika var något annat. Jag fortsatte med min kosmetika- och hudvårdsverksamhet och har haft förmånen att arbeta med olika spännande projekt genom åren, som inkluderat ett par år i USA. Idag är det inte samma Sverige som jag mötte på 70-talet, man har mer kunskap om kosmetika och det finns ett allt större medvetande om att ta hand om sig själv, både till det inre och det yttre.

Kosmetika- och hudvårdsbranchen är i ständig rörelse, och jag blir aldrig uttråkad. Det kommer ständigt nya rön, trender och villkor. Att utveckla nya produkter är det jag älskar att göra. Det handlar inte enbart om att skapa nya spännande produkter utan också om att möta människors behov och önskemål.

 

Jacqueline

jacquelineEftersom jag är uppvuxen i hudvårdsbranchen är kosmetika och parfym något som ständigt har varit närvarande i mitt liv. Jag fick tidigt upp intresse för utvecklingsarbetet som ligger bakom en produkt. Men eftersom jag också alltid har haft ett stort intresse för fotografi, utbildade jag mig till fotograf och sedan till lärare i konst och design på Konstfack. Men kosmetikan följde med mig även då, ett av de projekten jag typiskt nog valde att arbeta med under utbildningen var just utvecklingen av en hudvårdsseries visuella profil.

Jag hade redan varit involverad i företaget sedan, ja, alltid men jag fick möjlighet att börja på företaget på riktigt för snart 8 år sedan. Medan Liliane har fullt upp med att utveckla nya produkter tar jag hand om det praktiska och logistiska. Men även det visuella. Det är fantastiskt roligt att inte bara vara delaktig i utvecklingsarbetet med en ny produkt utan också få vara med och utforma den visuellt.

Kommentera